Viktige steg mot en karriere innen HR

HR-husets internship program har blitt et solid bidrag for å styrke og ruste nye talenter til en fremtidig karriere innenfor HR. Vi kan se tilbake på enda en fin periode med dyktige interns.

Interns4

HR-huset er godt i gang med runde tre av sitt internship program og vi nyter nok en gang godt av kunnskapen og engasjementet denne gruppen gir oss.

Vi har tidligere skrevet om bakgrunnen for programmet og våre erfaringer - det er med stolthet at vi er bidragsytere til utviklingen av morgendagens HR-stjerner.

Praktisk HR-erfaring

HR-husets ambisjon er å bli bindeleddet mellom nyutdannede og potensielle arbeidsgivere. Vi vil være deres inngang til arbeidsmarkedet. Dette gjør vi ved å gi nyutdannede muligheten til å tilegne seg relevant arbeidspraksis.

Høstens dyktige interns er fra Handelshøyskolen BI og uteksamineres våren 2023:
Anna Gundersen
- Master of Science - MS, Leadership and Organisational Psychology
Frida Skjøthaug - Bachelorsdegree - Organisasjonspsykologi, HR og ledelse
Aynaz Mirzazad - Bachelorsdegree - Organisasjonspsykologi, HR og ledelse

Kate Anker-Nilssen er ansvarlig for etableringen av Internship programmet i HR-huset og er studentenes mentor gjennom hele perioden. Hun forteller at studentene valgte nettopp HR-huset som sin internship partner fordi de vil se HR i praksis.

- Våre fagområder er spesielt relevante for deres karriere innenfor HR. I HR-huset får de et større innblikk i hva næringslivet har å tilby og hvordan deres kunnskap kan anvendes etter studiene.
- Deres ønske er å utvikle relevante ferdigheter innenfor HR og å få et praktisk aspekt på hvordan det teoretiske utspiller seg i praksis. På denne måten får de et inntrykk av hva den fremtidige arbeidshverdagen vil innebære, sier Kate.

Kompetanse og utvikling

Studentene har vært med på teammøter og i ulike prosjektgrupper gjennom programmet. De har imponert oss stort med utvikling, kreativitet og løsninger som har bidratt til at vi har fått til en betydelig fremdrift på flere av våre prosjekter.

De har vært med på å utvikle et nytt og digitalt internship program som skal gi muligheten til å tilby flere studenter intership. I tillegg har de vært involvert i prosjekter innenfor nedbemanning, karriereprogram, lederutvikling, digitalisering, rekruttering og utarbeidelse av dokumenter som administrativt arbeid.

Interns1

Ambisjoner og karriere

Vi synes det er spesielt interessant å høre hva studentene tenker om sin fremtidige karriere innenfor HR og hva de har lyst til å bruke sin nyervervede utdannelse og erfaring til.

Aynaz mener veien innenfor HR er bred og for henne er fokuset på den menneskelige ressursen interessant.

- Krysspunktet mellom individets fremgang og arbeidsmiljø er fascinerende og jeg ønsker å utvikle meg innenfor dette. Jeg vurderer å jobbe med områder som omhandler employer branding, veiledning, organisasjonsutvikling og rekruttering.

- Samtidig har jeg stor interesse for lederskap og hvordan ledelse er med på å påvirke trivsel og motivasjon hos ansatte. Derfor er lederutvikling og innvirkningen av destruktiv organisasjonskultur viktig for meg. Jeg ønsker at individets fremgang og deltagelse ikke skal bli minimert, men anerkjent og brukt som en drivkraft for positiv utvikling for begge parter.

Aynaz

“Det å velge internship hos HR-huset var et tydelig steg mot en framtid med mye kunnskap og en sekk med relevante erfaringer, som vil gi meg tyngden til å utvikle en sterk karriere innenfor HR.”

- Aynaz Mirzazad, Bachelorstudent ved Handelshøyskolen BI

Anna har fokus på å øke sin kompetanse innenfor HR-faget.

- Jeg ønsker å få en mulighet til å jobbe med enten organisasjon- eller ledelsesutvikling i fremtiden da dette er områder jeg finner svært interessante akkurat nå.

- Jeg håper også at jeg kan være et positivt bidrag i folk sin hverdag og få muligheten til å hjelpe bedrifter med å finne gode metoder for å videreutvikle og holde på sine talenter.

Anna

“I dette internship programmet så får jeg gode muligheter til å teste det jeg virkelig ønsker å lære mer om. Det blir hele tiden spurt og diskutert hvilke områder vi ønsker bistå på i tillegg til at vi får tips om hvilke prosjekter vi kommer til å få mest utbytte av.”

- Anna Gundersen, Masterstudent ved Handelshøyskolen BI

Frida vil bruke internship programmet til å finne ut hvilken HR-retning hun ønsker å gå.

- Noe innenfor HR er det mest konkrete jeg kan si akkurat nå. Jeg har tenkt å bruke erfaringene fra dette programmet til å finne ut hvor mine talenter og ønsker ligger.

- Jeg ønsker uansett å hjelpe andre til å benytte seg av sine ressurser for å nå dit man vil.

Frida

“Programmet er spennende å få være med på, det er fleksibelt og jeg kan få være involvert i det jeg ønsker å lære mer om. Dette er en utrolig fin mulighet.”

- Frida Skjøthaug, Bachelorstudent ved Handelshøyskolen BI

Og vi i HR-huset tenker som Frida, vi ønsker også å hjelpe andre til å nå dit de vil. Vi håper derfor at vi har hjulpet våre interns et godt stykke på veien i den retningen de ønsker seg.

Vi gleder oss til å følge med på deres videre utvikling. Og dersom du som leser dette tenker at dette er ressurser som min bedrift trenger eller ønsker å satse på, så bør dere svinge dere rundt raskt. Kompetanse og arbeidskraft er ferskvare - første mann til mølla!

Foto: Oda Victoria Winther

Vi tar gjerne kontakt med deg!

Takk for henvendelsen din. Du vil høre fra oss så snart som mulig.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din, analysere trafikken vår og for markedsføringsformål.

Preferansesenter for personvern

Når du besøker våre nettsider plasseres en informasjonskapsel, også kalt cookie, i din nettleser. Du kan lese mer om de ulike formål under og velge hva du ønsker at godta. Les mer i vår personvernklæring.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.

No cookies in this category