HR-huset satser på fremtidens HR-kompetanse

I august startet høstens Interns hos oss i HR-huset! I en gjensidig kunnskapsutveksling skal vi sammen bygge opp tidenes Internship-program.

  • Hjem
  • Nyheter
  • HR-huset satser på fremtidens HR-kompetanse
Engin akyurt vo1 J60c Qd X8 unsplash

Krevende for nyutdannede

HR-huset har lenge erfart, og sammen med studenter blitt frustrert over, hvor krevende det er å komme seg inn på arbeidsmarkedet når du er nyutdannet.

-Gjennomgangstonen er unison: Studentene mangler relevant arbeidserfaring, forteller Tone Odvold, CEO i HR-huset. Utfordringen for nyutdannede er at det er vanskelig å skaffe seg relevant praksis. Dette ønsker vi i HR-huset å gjøre noe med. Vi ønsker å bidra til at nyutdannede får muligheten til å tilegne seg relevant arbeidspraksis på sin CV, og bli mer attraktive og aktuelle for arbeidsgivere.

HR-huset har derfor etablert et Internship program. Gjennom dette skal studenter hospitere på flere ulike fagområder, de skal få praktisere ute hos kunder og slik få opparbeidet relevant erfaring. HR-husets ambisjon er å bli bindeleddet mellom nyutdannede og være deres inngang til arbeidsmarkedet.

“Vi ønsker å bidra til at nyutdannede får muligheten til å tilegne seg relevant arbeidspraksis”

- Tone Odvold,CEO i HR-huset

Vi i HR-huset har HR-kompetansen og forutsetningene for å bygge et program som gir resultater i form av kompetanse og erfaring, våre interns tilfører uvurderlig, akademisk ferskvare gjennom å forvandle teori til praksis i reelt arbeid, sier Tone Odvold.

Høy arbeidsrelevans

Høstens interns i HR-huset, Nora Torp og Tobias Larsen, er BI studenter som begge går siste året på studiet «Organisasjonspsykologi, HR og ledelse». Nora og Tobias tilhører de første kullet som blir uteksaminert fra dette studiet. I perioden hos oss skal de jobbe med forskjellige prosjekter og involveres i de ulike forretningsområdene som HR-huset praktiserer, og på denne måten opparbeide seg relevant arbeidserfaring innen HR. De er også involvert i en spennende digital løsning som skal gjøre det enklere for brukere å ta relevante kurs hos HR-huset.

“Jeg er allerede overbevist om at dette blir mitt mest lærerike semester til nå, og at den kunnskapen jeg tilegner meg også kommer til å sitte mye bedre, fordi den lagres på en annen måte.”

- Nora Torp
Foto Interns Nora og Tobias V2

“Personlig tror jeg det er vanskelig for en HR-student å finne et internship som er mer arbeidsrelevant enn dette.”

- Tobias Larsen

På spørsmålet om hvorfor de valgte nettopp HR-huset som sin internship partner svarer Tobias at siden HR-huset er et selskap med spisskompetanse innen HR og med solid vekst de siste årene hadde han ingen tvil om at dette ville være en bedrift som kunne spille han god.

Nora supplerer med at det som fristet mest med internship i HR-huset er å få et innblikk i det arbeidslivet hun skal ut i etter endt utdanning. Det å få muligheten til å benytte seg av teori i praksis er den beste måten å lære på.

Lysende HR-karriere

Vi i HR-huset spår en lysende HR-karriere for studentene våre og når vi spør hvilke karrieremål de har satt seg så reflekterer Nora rundt et ønske om å bidra til at mennesker får det bedre, enten det er privat eller på jobb. Hun har sett litt på veiledning, coaching, rekruttering eller lederskap og de prosesser eller systemer som finnes her som kan forbedres og implementeres slik at det kan bidra til en bedre hverdag for folk. Nora er opptatt av et godt arbeidsmiljø og sørge for at den enkelte medarbeider føler seg sett og hørt.

Tobias tenker at veien blir litt til mens man går. Til nå virker rekruttering, onboarding, kompetanseutvikling og personalledelse som det mest spennende. Han håper på muligheten en gang i arbeidskarrieren til å være ansvarlig for og lede HR-funksjonen i en bedrift. Det finnes mye dårlig ledelse, og dette går ofte utover de ansatte. Han ønsker å bidra til at arbeidslivet skal innebære å skape en arbeidsplass der folk trives, utvikler seg og gleder seg til å være.


Vi ønsker Nora og Tobias varmt velkommen til oss og vi gleder oss til en spennende høst!

I fortsettelsen kommer vi til å kjøre Internshipprogram vår og høst. Mer informasjon kommer på relevante plattformer senere.

Vi tar gjerne kontakt med deg!

Takk for henvendelsen din. Du vil høre fra oss så snart som mulig.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din, analysere trafikken vår og for markedsføringsformål.

Preferansesenter for personvern

Når du besøker våre nettsider plasseres en informasjonskapsel, også kalt cookie, i din nettleser. Du kan lese mer om de ulike formål under og velge hva du ønsker at godta. Les mer i vår personvernklæring.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.

No cookies in this category