Omstilling og endring

Mange norske bedrifter opplever nå et økende behov for omstilling og endring. Men slike prosesser byr alltid på utfordringer, og det kan være vanskelig å navigere seg frem til ønsket resultat. Man oppdager raskt at omstilling og endring er et fagfelt i seg selv.

ASV HR Huset situasjoner web 03

HR-huset har spesialkompetanse på å lose bedrifter gjennom utfordrende prosesser, og er din strategiske partner når virksomheten skal endres. Selv om alle organisasjoner er forskjellige, så finnes det noen fokusområder som alltid er relevante i omstillingsprosesser.

God planlegging er alltid en nøkkelingrediens

En omstillingsprosess blir ikke bedre enn planleggingen som ligger bak. Det bør legges krystallklare tidsrammer for alle faser i omstillingsprosessen. Denne planen bør også omfatte et kommunikasjonsløp overfor ansatte, både de som blir berørt av omstillingen, og de som ikke blir det.

Årsakene til endring i bedrifter må forankres

I enhver endringsprosess, og særlig ved nedbemanning, er det helt essensielt at hele organisasjonen får en forståelse for hvorfor endringen er nødvendig. Uansett om årsaken er økonomiske utfordringer, endring i markedsforhold eller teknologiske faktorer, er det viktig å kunne stadfeste nøyaktig årsak. Slik kan man unngå unødvendig friksjon og konflikt.

Tenk kompetansestyring ved omstilling

HR-huset har bred erfaring innen kompetansestyring. Dette perspektivet bør være med helt fra start, for å identifisere og beholde nøkkelmedarbeidere, og for å tilby opplæring og utviklingsprogrammer for ansatte som berøres av endringen.

HR-rådgivere bør involveres tidlig

HR-rådgivere spiller en nøkkelrolle i å hjelpe bedrifter med å utvikle en strategisk plan for omstilling, og bør derfor involveres tidlig. Noen organisasjoner venter for lenge med å involvere rådgivere, og går dermed glipp av verdifulle perspektiver som bør forme prosessen fra start.

Alt handler om mennesker

Det er ingen motsetning mellom en profesjonell prosess og en empatisk prosess. Begge deler er like viktige, for at endringen eller nedbemanningen skal gå så godt som mulig. Uansett hvor mye tall og kalkyler som ligger bak beslutningen, handler det til syvende og sist om mennesker som blir berørt. HR-huset har spesialkompetanse i nettopp det å balansere den viktige linjen mellom de menneskelige faktorene og organisasjonens økonomiske realiteter.

Ta kontakt med Tone i dag, og få en strategisk partner for å lykkes med din omstillingsprosess.

Jeg trenger rådgivning i en omstillings prosess

Takk for henvendelsen din. Du vil høre fra oss så snart som mulig.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din, analysere trafikken vår og for markedsføringsformål.

Preferansesenter for personvern

Når du besøker våre nettsider plasseres en informasjonskapsel, også kalt cookie, i din nettleser. Du kan lese mer om de ulike formål under og velge hva du ønsker at godta. Les mer i vår personvernklæring.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.

No cookies in this category