Et vellykket internship program

HR-huset har i høst etablert internship-program. Gjennom dette skal studenter hospitere på flere ulike fagområder. HR-husets ambisjon er på denne måten å være bindeleddet mellom nyutdannede og arbeidsmarkedet.

ASV HR Huset situasjoner web 28

Denne høsten har Nora Torp og Tobias Larsen hatt internship i HR-huset AS som del av sin utdanning på Handelshøyskolen BI. Begge studerer organisasjonpsykologi, HR og ledelse. Vi har tidligere skrevet en artikkel og presentert de for dere, den kan leses her.

Vi har tatt en ny prat for å høre hvordan de har hatt det hos oss og for å få vite hva som har vært mest verdifullt i denne perioden. Og ikke minst, hva er planene fremover?

Læring og erfaring

Nora og Tobias har vært involvert i ulike fagområder og oppgaver i HR-huset.

For Tobias har hovedfokuset vært å bistå i rekrutteringsprosessen, både for faste stillinger og utleie, hvor han også fikk eierskap til implementering av LinkedIn Recruiter. Han har i tillegg bidratt med andre administrative oppgaver, og gjennomført i et eget prosjekt om mangfold.

- Det viktigste jeg tar med meg videre vil være erfaringen av det å jobbe i team, og hvordan løse ting i hektiske perioder. Det er ingen arbeidsdag som er lik, og det er viktig å kunne omstille seg raskt etter stadig nye prioriteringer, sier Tobias.

Nora har som Tobias vært involvert i rekrutteringsprosessen og søk etter kandidater og vært med på utforming av prospekt og stillingsannonser. Hun har også bidratt i et prosjekt på karriere og utvikling av kurs. Disse oppgavene har for henne vært en god kombinasjon av både selvstendig arbeid og samarbeid.

- Jeg har fått innsikt i det aktuelle arbeidsmarkedet som var et ønske da jeg startet i programmet, samt at jeg vet mye bedre hva de ulike rollene innenfor HR betyr og innebærer, sier Nora. Dette har også bidratt til å finne ut mer om hva jeg selv ønsker videre, og hvilken retning som det etter hvert er riktig for meg å ta.

Et vellykket program

Tone Odvold, daglig leder i HR-huset, er veldig fornøyd med at internship-piloten har vært så vellykket.

- Dette har vært en fin periode for oss der vi har blitt utfordret faglig, fått god faglig produksjon, og ikke minst fått et inspirerende pust inn i arbeidsmiljøet. Programmet skulle være win-win for begge parter og det er jeg stolt over å kunne si at det i aller største grad har blitt.

- I en gjensidig kunnskapsutveksling har vi sammen laget et veldig godt fundament for et internship-program med god kvalitet. Dette skal vi nå videreutvikle, og vi gleder oss til å tilby et enda sterkere program og tilbud som gir rom for enda flere interns. Vår ambisjon er å være brobygger mellom studentliv og arbeidsliv – da blir vårt viktigste bidrag å hjelpe studentene med å bygge CV og øke sin erfaringsbank.

ASV HR Huset portretter web 07

“Vår ambisjon er å være brobygger mellom studentliv og arbeidsliv”

- Tone Odvold, Daglig leder i HR-huset

Et inkluderende team

Noen ganger møter vi på overraskelser når vi begynner i ny jobb og skal bli kjent med en ny arbeidsgiver. For Tobias var den største overraskelsen å oppdage hvor mye et lite team klarer å få til sammen.

- Dere i HR-huset overgår dere selv hele tiden og har en imponerende kundeportefølje som blir godt ivaretatt, skryter Tobias.

Nora på sin side har blitt overrasket over å se hvor vanskelig det kan være å finne den riktige kompetansen i det aktuelle arbeidsmarkedet og at pandemien har hatt en så stor påvirkning på bedrifters behov for HR-ressurser. En annen stor overraskelse er å bli inkludert så mye selv om hun «bare er intern» som hun selv sier.

- Dere har vist så stor tillit – jeg har selv fått velge om jeg ønsker hjemmekontor de dagene det ikke er noe obligatorisk som skjer på kontoret, samt at jeg har fått bruke kontoret utover de normale arbeidstidene for å lese til eksamen når jeg er ferdig på jobb og alle har gått hjem.

Strategi og innsikt

Når vi spør om hva som var det mest spennende de har fått jobbe med og være med på i denne perioden så er dette lett for Tobias å svare på.

- Variasjonen av oppgaver har gjort oppholdet veldig spennende, men det mest spennende må være å få delta på strategisamlingen. På den måten fikk jeg god innsikt i hvordan hele HR-huset jobber samtidig som jeg fikk muligheten til å bli bedre kjent med en flott gjeng!

Nora er enig med Tobias i at strategisamlingen kommer høyt opp på listen.

- Den var fin og nyttig å være med på med tanke på den gode innsikten vi fikk i bedriften og alle de ulike forretningsområdene. Dette var veldig verdifullt å ta med seg videre i internship-programmet og ikke minst inn i oppgaven vår som omhandlet strategi. Jeg har også likt å sette meg inn i det nye karriere- og rådgivningssystemet deres og fått jobbe litt selvstendig med det.


ASV HR Huset portretter web 15

“Det mest spennende var å få delta på strategisamlingen. På den måten fikk jeg god innsikt i hvordan hele HR-huset jobber.”

- Tobias Larsen, Intern i HR-huset

Vår dyktige interns har også skrevet oppgaver i tiden hos oss. Som mann var det interessant for Tobias å skrive om hvordan HR-huset kan tiltrekke flere menn til HR-faget. Og Noras oppgave hadde følgende problemstilling: «Hvordan kan HR-huset forhindre utbrenthet forårsaket av jobboverbelastning?».

Veien videre

Vi i HR-huset håper vi har bidratt til å øke mulighetene til studentene gjennom internship-programmet og er spent på hvilke planer de har videre?

- Takket være erfaringen jeg har fått i HR-huset vil jeg nå begynne i en deltidsstilling i Deloitte. Etter endt bachelor vil jeg ta en master, sannsynligvis innen teknologi, forteller Tobias.

- Jeg skal fullføre siste semester av Bachelor i alle fall, videre er jeg litt usikker, men det blir nok noen år med jobbing før en eventuell master, fint med litt variasjon. Jeg fortsetter hos HR-huset som deltidsansatt frem til sommeren, noe jeg gleder meg veldig til, avslutter Nora.

ASV HR Huset portretter web 14

“Dette har bidratt til å finne ut mer om hva jeg selv ønsker videre, og hvilken retning som etter hvert er riktig for meg å ta.”

- Nora Torp, Intern i HR-huset

Vi i HR-huset ønsker å takke begge for solide bidrag i HR-huset både som flotte personer og dyktige fagfolk. Vi ønsker Tobias lykke til i Deloitte og gleder oss til å få Nora på teamet som deltidsansatt i HR-huset fra nyttår - det er ikke tvil om at dette er to HR-hoder som har lysende karrierer foran seg!

Vi tar gjerne kontakt med deg!

Takk for henvendelsen din. Du vil høre fra oss så snart som mulig.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din, analysere trafikken vår og for markedsføringsformål.

Preferansesenter for personvern

Når du besøker våre nettsider plasseres en informasjonskapsel, også kalt cookie, i din nettleser. Du kan lese mer om de ulike formål under og velge hva du ønsker at godta. Les mer i vår personvernklæring.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.

No cookies in this category