Morgendagens HR-stjerner

Denne våren har vi i HR-huset vært beriket med to nye interns. Vi oppsummerer og deler de gode erfaringene fra perioden.

ASV HR Huset situasjoner web 31

Marcelo Tingstadengen og Rikke Pedersen er vårens interns i HR-huset. De tar en bachelor i HR, organisasjonspsykologi og ledelse ved Høyskolen Kristiania, og er ferdige våren 2023. Dette er fortsettelsen på internship programmet som vi startet i 2021. HR-huset ønsker å investere i fremtidens HR-kompetanse, dette har blitt et viktig satsingsområde for oss.

Lærerik arbeidshverdag

Rikke og Marcelo har vært delaktige i ulike prosjekter og på den måten fått innblikk i alle forretningsområdene i HR-huset. Allerede før de startet var det etablert et internt prosjekt for at de to skulle bistå i rekrutteringen av de nye praktikantene som skal starte til høsten og våren igjen. Våre interns har bidratt med verdifull erfaring og forbedringer for å optimalisere rekrutteringsprosessen i internship programmet som fortsatt er ganske nytt i HR-huset.

Rikke forteller at for henne har læringskurven vært bratt.

-Jeg har fått bidra i flere prosjekter innen strategisk og operativ HR. Det innebærer blant annet rekruttering, search, teamutvikling, og videreutvikling av kurs. I samarbeid med en god kollega på huset har jeg gjort en rekrutteringsprosess fra A til Å. Det er gøy å kjenne eierskap til det arbeidet man gjør, og det har jeg fått her.

Marcelo er enig i tiden i HR-huset har vært lærerik.

- Jeg har vært involvert i fagområdet HR for Hire hvor jeg gjorde search etter kandidater. Jeg har fått tatt del i ulike møter, vært med og holdt innledende samtaler som er noe jeg synes er veldig lærerikt å få erfare. Jeg har vært med på mange spennende prosjekter, og hatt flere kule arbeidsoppgaver.

En del av gjengen

Vi i HR-huset er nysgjerrige på hvorfor denne vårens interns ønsket å bruke tiden sin hos akkurat oss og hva de ønsket å få ut av perioden her.

For Marcelo var det på grunn av det solide avtrykket som lå ute om HR-huset på sosiale medier.

- Det å få muligheten til å tilegne seg et hav av kunnskap og erfaring som det HR-huset har å by på er noe jeg ser på som en utrolig stor mulighet å få som student. Med dette har jeg fått et godt innblikk og en bred oversikt på hvordan arbeidslivet er.

- Det å få lære ulike systemer og styrke egen kompetanse har gjort meg enda bedre rustet til arbeidslivet. Jeg har fått jobbe med gode mennesker, samtidig som dette har gitt meg muligheten til å knytte nettverk på tvers av forskjellige arbeidsfelt og ulike mennesker.

DSC3075 web

“De menneskene jeg har blitt kjent med har tatt meg imot på en veldig inkluderende måte og har virkelig fått meg til å føle meg trygg og som en del av gjengen”

- Marcelo Tingstadengen, Student ved Høyskolen Kristiania og intern i HR-huset

Også for Rikke stod et internship i HR-huset øverst på ønskelisten.

- Jeg har hatt kjennskap til HR-huset en god stund, og for meg har det aldri vært noe tvil om at dette er et sted jeg ønsker å være. Ikke bare reflekterer HR-huset spesialkompetanse, men det at HR folk rekrutterer HR folk var kanskje det som fanget interessen min mest.

- Det å få erfaring innen flere forretningsområder er noe jeg ønsker meg som student. På den måten kan jeg etterhvert spisse min kompetanse i den retningen jeg ønsker. Jeg har store forventinger om å kunne bidra, utvikle, og mestre for å lære så mye jeg kan på veien. En vinn-vinn-situasjon, med andre ord.

DSC3056 web

“Jeg føler meg ydmyk og takknemlig som får være en del av et så inkluderende kollegium og samtidig lære så mye som jeg gjør”

- Rikke Pedersen, Student ved Høyskolen Kristiania og intern i HR-huset

Ambisjoner og karrieremål

Marcelo og Rikke har ikke staket ut sine karrieremål i faste rammer.

Rikkes ambisjon i arbeidslivet er å holde på med noe hun elsker og er glad for at internshipet har vist henne at hun er på rett vei.

- Det er mye jeg har lyst til å erfare for å bygge solid kompetanse fra bunn. Jeg håper at jeg i en fremtidig lederrolle kan drive HR-funksjonen i en bedrift, kanskje til og med starte noe eget. På den måten får jeg spilt mennesker gode og samtidig jobbet strategisk med utvikling.

- Fokuset mitt er uansett der jeg er nå, og akkurat nå er min mission for arbeidslivet å se hvilke muligheter jeg kan skape for meg selv. Jeg ønsker å sette store fotavtrykk i fremtidens arbeidsliv, og håper at jeg etter hvert kan skape muligheter for andre. En reise jeg gleder meg til!

Marcelo ser bare mange muligheter fremover og vet at enda flere vil komme.

- Ambisjonene jeg ser for meg i livet er at jeg vil bli den beste versjonen av meg selv og at jeg legger dette grunnlaget på veien. Det å holde på egne verdier gjennom livets reise og fortsatt oppnå store mål er det jeg alltid vil strekke meg mot. Områdene innenfor HR som jeg ønsker å få en bredere forståelse for er ledelse, coaching og bemanning og rekruttering for å nevne noen.

- Mine store missions ute i arbeidslivet vil uansett være å kunne påvirke de jeg jobber med på best mulig måte. Dette vil innebære å kunne veilede, hjelpe og være åpen for å kunne lære av både gode og dårlige erfaringer. Jeg ønsker å sette et stort fotavtrykk i min jobbkarriere og ønsker å se tilbake på at jeg hjalp mange mennesker og ble kjent med enda flere. I tillegg ønsker jeg å ha det veldig gøy på veien og fortsette å være meg selv - det er det aller viktigste.

.

ASV HR Huset portretter web 07

“Internship programmet vårt virker - det gir både oss og studentene store muligheter”

- Tone Odvold, CEO i HR-huset

Vi i HR-huset applauderer våre interns og ønsker å takke Rikke og Marcelo for tiden de har investert hos oss. Det har vært et gjensidig faglig utbytte som har gitt viktig bidrag til HR-huset og det er ikke tvil om at internshipet vårt virker. Tone Odvold, CEO i HR-huset, ser på dette som en stor mulighet for studentene til å skaffe seg relevant arbeidserfaring som muliggjør en inngang til arbeidslivet.

Like viktig er dette en stor mulighet for HR-huset og andre arbeidsgivere som trenger arbeidskraft. Vi er veldig stolte over å kunne si at dette er et eneste stort win-win prosjekt.

I forrige artikkel om våre interns ble du kjent med Nora Marie Nygaard Torp som det siste halvåret har vært deltidsansatt hos oss mens hun fullførte sin bachelor på BI i Organisasjonspsykologi, HR og ledelse. Hun avslutter i disse dager sine studier og går nå inn i en 100% stilling i HR-huset - vi ønsker henne varmt velkommen til oss og gleder oss over å ha henne her på heltid.

Det er også en glede å fortelle at Rikke går i samme fotspor som Nora. Rikke starter i en 50 % stilling hos oss fra 20. juni parallelt med at hun fullfører siste del av sine studier på Høyskolen Kristiania våren 2023.

Vi tar gjerne kontakt med deg!

Takk for henvendelsen din. Du vil høre fra oss så snart som mulig.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din, analysere trafikken vår og for markedsføringsformål.

Preferansesenter for personvern

Når du besøker våre nettsider plasseres en informasjonskapsel, også kalt cookie, i din nettleser. Du kan lese mer om de ulike formål under og velge hva du ønsker at godta. Les mer i vår personvernklæring.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.

No cookies in this category