Praktisk HR-erfaring i bagasjen

Helene Laukeland valgte HR-huset som sin praksisbedrift for å tilegne seg HR-kompetanse og for å komme inn og bli en del av et større HR-nettverk.

IMG 2805

Helene Laukeland er inne i sin siste uke som intern hos oss. Vi har spurt henne hva hun har fått ut av denne perioden og hvilke planer hun har videre.

Hvorfor ville du være intern i nettopp HR-huset?

- Jeg ble inspirert til å søke etter at HR-huset hadde et innslag på HR-dagen til Kristiania i fjor. Jeg har også snakket med tidligere interns som var veldig fornøyde med det høye læringsutbyttet her og så har jeg lest om artiklene om tidligere interns på hjemmesiden til HR-huset.

- Dette pirret nysgjerrigheten min på HR-huset, og troen på at dere kan bidra til at jeg kunne tilegne meg verdifull kompetanse og nettverk, som vil gjøre meg bedre rustet nå som studieløpet nærmer seg slutten.

Samarbeid og faglig kompetanse

Hva har du fått ut av internship perioden?

- Jeg har lært mer om prosesser og HR-systemer, og jeg har fått mye bedre oversikt og forståelse for hvordan HR-huset jobber på tvers av sine fagområder. Jeg har tilegnet meg innsikt i flere viktige områder av HR, og ikke minst knagger og grunnleggende kunnskap som jeg tar med meg videre og ser frem til å bygge videre på.

Hva er ditt inntrykk av HR-huset og internship programmet?

- Inntrykket jeg hadde fra før har blitt bekreftet: Dette er en arbeidsplass med høy faglig kompetanse som samarbeider og hjelper hverandre. Jeg som intern opplever arbeidsmiljøet i HR-huset som en faktor som fremmer effektivitet og trivsel.
- Jeg har fått god oppfølging, men samtidig rom til å være selvstendig og selv å ta initiativ.

Image

“Internship perioden har gitt meg en bekreftelse på at en utdanning og karriere innenfor HR er riktig retning for meg”

- Helene Laukeland, Masterstudent og intern i HR-huset

Verdifull HR-erfaring fra felten

Hvilke prosjekter og fagområder har du fått jobbe med i perioden?

- Jeg har jobbet tett med rådgivningsteamet og fått fått være med i et stort omstillingsprosjekt. Jeg har som del av studiene mine lest om og hatt arbeidsrett som fag - men jeg har aldri vært med på hvordan man holder i en slik prosess juridisk.

- Dette er en unik erfaring for meg å ta med videre - ikke minst fordi oppgaven/eksamen jeg skriver i internship faget handler om ivaretakelse av det menneskelige i nedbemanning. Gjennom praksisperioden har jeg tilegnet meg de verktøyene jeg trenger for å overføre teori til det virkelige arbeidsliv. Dette er verdifull kompetanse som jeg ikke tror er mulig å få på andre måter enn å være i feltet.

IMG 2806

Hvilke ambisjoner har du fremover og hvilket område innenfor HR ønsker du å jobbe med?

- Det å jobbe så tett på rådgivningsteamet har gitt mersmak til å jobbe med rådgivning/endring/omstilling/utvikling. Samtidig har jeg vært innom HR for Hire der det også er gøy å jobbe på den måten at man skal matche den rette personen og kompetansen som kundene trenger en gitt periode.

- Jeg vet jeg ønsker å jobbe med mennesket i fokus, og spesielt med utvikling av medarbeidere og organisasjoner. Mitt ønske er å bidra til å skape et inkluderende arbeidsliv med plass til alle.

- Uansett, i fremtidens arbeidsliv og innenfor HR må jeg være villig til å omstille meg og utvikle meg i takt med behovene som oppstår. Jeg ønkser å bygge opp kompetanse som kan anvendes på tvers av bransjer. Samtidig lever vi i en verden som stadig endrer seg, og HR må tilpasse seg deretter.

Karriereveien videre

Helene har vært hos HR-huset i 8 uker i høst. Hun skal etter jul fokusere på sin masteroppgave i HR strategi som skal leveres i juni og parallelt har hun en 40 % stilling hos Kristiania.

Vi takker for tiden vi har fått låne Helene som ressurs og kollega - det har vært en stor glede og vi ser frem til å heie deg frem videre i din karriere.

Jeg vil høre mer om internship hos HR-huset

Takk for henvendelsen din. Du vil høre fra oss så snart som mulig.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din, analysere trafikken vår og for markedsføringsformål.

Preferansesenter for personvern

Når du besøker våre nettsider plasseres en informasjonskapsel, også kalt cookie, i din nettleser. Du kan lese mer om de ulike formål under og velge hva du ønsker at godta. Les mer i vår personvernklæring.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.

No cookies in this category