Gunn kapret drømmejobben i 3stepIT

Etter 10 år i ulike roller hos sin forrige arbeidsgiver synes Gunn det var litt skummelt å bytte jobb, men det tok ikke lang tid før hun skjønte at hun hadde funnet drømmejobben.

Logo 2023 06 09 101152 qnat

Spisskompetanse på HR

Det var mange grunner til at Finansdirektør Else-Karin Tangre tok kontakt med HR-huset for å få hjelp til å rekruttere en HR-ressurs. For det første hadde verken hun eller kollegene tid til å drive en slik prosess selv. For det andre, selv med ansvar for HR-området, så forteller hun ærlig at hun kjente på at hun kom kort når hun skulle rekruttere denne type kompetanse. Hun ville sikre seg at 3stepIT søkte etter rett person med de rette kvalifikasjonene.

- Dette er en nyopprettet stilling. Vi valgte dere som rekrutteringspartner på grunn av spisskompetansen dere har innenfor HR. Vi manglet den selv – og vi ønsket få hjelp av HR-huset til å avstemme hva en HR person burde kunne og ikke minst matche det mot hvilke HR-oppgaver som skulle løses hos oss.

- Dialogen i starten var god og helt avgjørende. Dette var en rekrutteringsprosess HR-huset måtte kjøre mye alene og dere måtte jobbe selvstendig. Det var vi som ikke hadde tid og samtidig var vi avhengig av god progresjon. Vi fikk likevel følelsen av å være med, det var hyppige avstemminger og god informasjonsflyt underveis.

3stepIT er Norges ledende tilbyder av Technology Lifecycle Management. Deres løsninger hjelper virksomheter med å anskaffe, administrere og avhende teknologi på en mer bærekraftig måte. Les mer.

“Vi valgte HR-huset som vår rekrutteringspartner på grunn av spisskompetansen deres innenfor HR og behovet for kapasitet til å kjøre prosessen.”

- Else-Karin Tangre, Finansdirketør i 3stepIT
Kaffe stå

Karriere innen HR

HR-huset kjørte hele den innledende prosessen og intervjuene. Daglig leder, leder for kundesenteret og Finansdirektøren kom med på finalerundene.

- Vi fikk god kjemi med Gunn med en gang. Det handler om å fange en ny kollega som passer inn i vår organisasjon. Vi har mange forskjellige mennesker på ulike nivåer og da trenger vi en som kan kommunisere og går godt overens med de fleste. Gunn er veldig tilpasningsdyktig, forteller Else Karin.

- Det var viktig for oss å finne en profil som kunne komme inn på rett nivå – og samtidig ha et ønske om å utvikle seg. Vår plan er at Gunn skal bli HR-leder på sikt. Først og fremst så trenger vi nå en kollega som tar ansvar og initiativ og driver HR-arbeidet vårt fremover og setter det i godt system.

Profil 2023 06 09 101154 kbpv

“Det var så godt at Ingvild var med i finalerundene – det var viktig for meg å ha med meg en kjent person som var «på min side» av bordet og spilte meg god”

- Gunn Randi Andersen, HR-koordinator i 3stepIT

Ny jobb på rekordtid

Da Gunn trengte ny jobb ble hun tipset om å ta kontakt med HR-huset av en kollega. Allerede i første telefonsamtale fikk hun vite at vi jobbet med mange relevante stillinger. Det var spesielt én stillingsannonse som appellerte til henne og hvor hun kjente seg godt igjen i beskrivelsen.

- Rekrutteringsprosessen gikk veldig fort – jeg søkte og bare et par dager senere var jeg i innledende intervju på teams, og andre gangsintervju fysisk hos HR-huset uka etter. Bare noen dager etter var jeg i finaleintervjuer hos 3stepIT. Bare to uker på hele prosessen! Jeg synes intervjuet gikk kjempebra og jeg fikk umiddelbart et genuint ønske om at «denne jobben må bli min».

Gunn forteller videre at det faktisk var litt skummelt å bytte jobb etter 10 år i samme firma. Det var derfor viktig for henne at 3stepIT var et solid og godt etablert firma.

- Jeg har fått en veldig bra onboarding og blitt så godt mottatt. Dette er et bra team med god ledelse. Det er viktig for min videre utvikling og karriere at jeg får lov til å prøve meg. Jeg har allerede vært rundt i organisasjonen og også møtt HR i de andre landene. Vi får masse info og input fra konsern – for oss gjelder det å sette det i system og i en felles kontekst.

Logo 2023 06 09 101152 qnat

“Det er viktig for meg å ta kontakt med kunder og kandidater i etterkant for å evaluere prosessen og høre hvordan det går”

- Ingvild Høgh, Seniorrådgiver HR-huset

I denne rekrutteringsprosessen benyttet HR-huset kompetansebasert intervju. Gunn er godt kjent med og liker godt denne metoden og har brukt den mye selv i rekrutteringsprosesser hun har kjørt.

Vi i HR-huset takker for at vi har fått bidra til å finne en ny dyktig HR-person til 3stepIT og ønsker de masse lykke til med alt det gode HR-arbeidet som skal utvikles i fortsettelsen.

Ta gjerne kontakt med Ingvild Høgh om du vil høre mer om våre rekrutteringsprosesser.

Jeg ønsker en prat om ressurser innen HR!

Takk for henvendelsen din. Du vil høre fra oss så snart som mulig.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din, analysere trafikken vår og for markedsføringsformål.

Preferansesenter for personvern

Når du besøker våre nettsider plasseres en informasjonskapsel, også kalt cookie, i din nettleser. Du kan lese mer om de ulike formål under og velge hva du ønsker at godta. Les mer i vår personvernklæring.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.

No cookies in this category