Den rette kandidaten var verdt å vente på

Relasjoner og nettverk var det utslagsgivende da Polygon skulle finne sin nye HR-sjef. Det var en selvfølge å kontakte HR-huset. Ved hjelp av en grundig rekrutteringsprosess som kulminerte i en ren search prosess ble det perfekt match for kunde og kandidat.

Bil

Relasjoner og nettverk

HR-huset og Polygons relasjon startet i 2020 - da leide HR-huset ut en HR-ressurs til Polygon. Etter innleieperiode ble konsulenten fra oss deres nye HR og H&S Leder.

- Da vår HR-sjef, som kom via dere i sin tid, skulle slutte, var det naturlig å ta kontakt med HR-huset, forteller Marie Larsen på vegne av Polygon. Basert på gode erfaringer vet vi at dere leverer kandidater av høyt kaliber.

- Det vi setter mest pris på med HR-huset er den gode strukturen dere har. Det er krevende å holde i en slik prosess selv. Dere har tidligere levert sterke kandiater til oss, så vi følte vi var i de beste hender. Det er utfordrende å finne så gode kandidater selv.

Da forrige HR-sjef sluttet i februar ble Marie uten sjef. Samtidig var det viktige HR-oppaver som måtte løses. Dette gjorde at de på ny hadde behov for en midlertidig ressurs frem til ny ressurs var på plass. HR-huset synes det er svært hyggelig igjen å kunne bistå med en midlertidig ressurs, denne gangen en HR BP rolle.

- Det som var imponerende var at dere på bare noen få uker fant og fikk på plass Audun, sier Marie fornøyd.

Vår dyktige Hire-konsulent, Audun Bjølgrud, har vært utleid til Polygon i noen måneder nå, men med Lise på plass vil disse oppgavene igjen bli ivaretatt internt.

Snakk

Relevante kandidater og interessante intervju

Det var CFO i Polygon, Sabine Merky, som var ansvarlig for rekrutteringsprosessen av ny HR-sjef, men presiserer at HR sitter i ledergruppen og rapporterer direkte til CEO.

- Menneskene er vår viktigste asset og den viktigste brikken i at vi kan levere høy kvalitet til kundene våre. Organisasjonskulturen er viktig for vår kundetilfredshet og vår lønnsomhet. Da er det vesentlig at HR deltar direkte i de strategiske diskusjonene og beslutningene.

Sabine deler de samme gode erfaringer med HR-huset som Marie - og trekker spesielt frem samarbeidet med Ingvild Høgh, seniorrådgiver i HR-huset.

- Ingvild er, i tillegg til å være en veldig hyggelig person, lett å samarbeide med. Hun er rask og alltid tilgjengelig. Det var helt naturlig å ta kontakt med henne igjen når vi nå skulle ansette HR-sjef - hun kjenner både selskapet og bransjen.

- HR-nettverket deres er unikt - dere kjenner mange og vi møtte relevante kandidater i hvert eneste intervju.

“Dere presenterer så bra kandidater som er relevante for oss - alle intervjuene var veldig givende og interessante.”

- Sabine Merky, CFO i Polygon

Rekruttering og search

I 2021 var Lise Wangberg i dialog med HR-huset for første gang. Dette ledet til at Lise ble leid ut i et HR for hire oppdrag for HR-huset. Etter oppdragsperioden gikk Lise videre til andre muligheter - men i vår krysset våre veier seg gledeligvis igjen. Da kontaktet vi henne nemlig etter at hun dukket opp i søk når vi matchet stillingen i Polygon mot kandidater i vår base.

- Vi hadde først forsøkt å løse oppdraget med vår grundige rekrutteringsprosess der vi hadde knallgode kandidater til finale. Dessverre skjedde det som ofte kan skje, kandidaten som ble valgt hadde flere tilbud på hånden, og vi trakk det korteste strået denne gangen, forteller Ingvild Høgh, seniorrådgiver i HR-huset.

- Vi snudde oss raskt rundt - verken vi eller Polygon tenkte på noen måte at slaget var tapt. Polygon var villig til å vente på den rette kandidaten - det var mye viktigere enn at prosessen tok litt lenger tid.

I våre rekrutteringsprosesser er vi opptatt av å bruke kompetansebaserte intervju. Lise Wangberg bekrefter at hun synes denne intervjuformen er veldig relevant. Det å få spørsmål som knyttes opp mot konkrete situasjoner og eksempler gjør det hele mer genuint og realistisk sett opp mot den stillingen hun blir vurdert til.

Profil

“Jeg ble så glad da HR-huset ringte - jeg lå jo fortsatt i basen deres! Du blir ikke glemt i HR-huset!”

- Lise Wangberg, ny HR-sjef i Polygon

Gode verdier og strategier

Lise startet som HR-sjef i Polygon 1. mai. Denne første tiden er hun i kartleggings- og bli kjent fasen. Lise sitter som nevnt i ledergruppen og rapporterer til CEO. Hennes arbeidshverdag består nå i være leder for 3 medarbeidere som har vært uten leder en stund og som setter veldig stor pris på at hun endelig er på plass.

- Polygon har gode verdier og strategier og dette er en arbeidsplass hvor de er opptatt av å se sine ansatte. Nå gleder jeg meg til å bli kjent med alle og å få oversikt over organsiasjonen.

- Jeg er en "doer" og liker å være operativ. Samtidig har jeg et forretningsorientert mindset og er opptatt av hvordan vi skal legge til rette for og hvordan vi skal ruste folka våre slik at vi drar i samme retning og sammen får selskapet til å lykkes.

Foran logo

“Lise er både tydelig og rolig. Det er en veldig god match med Polygon. Hun var verdt å vente på - jeg er veldig glad for at det er Lise som ble min nye sjef.”

- Marie Larsen, Lønningsansvarlig i Polygon

Vi takker for oppdraget og det fine samarbeidet med Polygon og ønsker de lykke til med utviklingen av organisasjonen og folka. Trenger du også en ny HR-person i ditt selskap er Ingvild Høgh og rekrutteringsteamet vårt klar for å hjelpe deg!

Jeg ønsker en rekrutterings prat!

Takk for henvendelsen din. Du vil høre fra oss så snart som mulig.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din, analysere trafikken vår og for markedsføringsformål.

Preferansesenter for personvern

Når du besøker våre nettsider plasseres en informasjonskapsel, også kalt cookie, i din nettleser. Du kan lese mer om de ulike formål under og velge hva du ønsker at godta. Les mer i vår personvernklæring.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.

No cookies in this category