Tone Kringstad kåret til Årets HR-medarbeider

I januar vant dyktige Tone Kringstad utmerkelsen «Årets HR-medarbeider» i kåringen The Hunt 2022. Denne utmerkelsen hedrer de som har gjort en ekstraordinær innsats som HR-medarbeider i bred forstand, enten i eget team, mot selskapet totalt sett, eller eksternt.

  • Hjem
  • Nyheter
  • Tone Kringstad kåret til Årets HR-medarbeider
Tone veidekke

I januar vant dyktige Tone Kringstad utmerkelsen «Årets HR-medarbeider» i kåringen The Hunt 2022. Tone har rollen som HR-sjef i forretningsområdet Anlegg i Veidekke Infrastruktur. Denne utmerkelsen hedrer de som har gjort en ekstraordinær innsats som HR-medarbeider i bred forstand, enten i eget team, mot selskapet totalt sett, eller eksternt.

Veldig ydmykt kjente vi i HR-huset på en god porsjon stolthet over at vi har fått være med på en liten del av Tones karrierereise. Vi kom i kontakt med Tone i 2015 og skjønte med en gang at dette var en ressurs med et enormt potensial og det har vært gøy å følge den interessante reisen hennes.

Hvor og hvordan begynte Tones HR-karriere? La oss ta det fra begynnelsen.

Rett i jobb etter masterstudier

Tone fikk jobb med en gang etter endte masterstudier i 2006 i Aker Solutions. Først som HR-assistent og etter noen måneder som HR-rådgiver.

Tone fikk en drømmestart på sin karriere i Aker Solutions. Hun forteller at å komme som nyutdannet og gå i gradene i et selskap som Aker Solutions, hvor det er så mange dyktige mennesker og endringene skjedde lynraskt, var veldig verdifullt og lærerikt. Hun fikk lang fartstid i selskapet og disse årene har vært med på å forme hennes faglige integritet.

I 2014 ble det omorganisering og endringer i organisasjonsstrukturen og etter hvert ble fagområdet Employer Branding, som Tone på dette tidspunktet hadde det globale ansvaret for, lagt ned og teamet ble nedbemannet. Da var det dags for et nytt kapittel, og hun ble kjapt kontaktet for å rådgi Skanska med sin Employer Branding kompetanse.

Et helt HR-hus i ryggen

Etter oppdraget og prosjektet hos Skanska var HR-huset heldig å få henne med på laget som HR for Hire konsulent. Fra å jobbe i et stort globalt selskap med mye på stell - så skulle hun nå bistå Bulk, et gründerselskap hvor formalia og prosesser ikke var etablert og hvor hun skulle bygge opp dette. Her ble hun i tillegg alene på HR og måtte utfordre litt, det var ikke "bare bare" som ung kvinne i et mannsdominert selskap.


- Det å komme fra et stort globalt selskap og til en gründerbedrift var en stor overgang, forteller Tone.
- Dette var et kjempespennende oppdrag der jeg måtte tilpasse prosesser og verktøy til en helt annen setting. Det var veldig tilfredsstillende å kjenne at kompetansen min kom til anvendelse på en ny måte.
- I dette oppdraget var det verdifullt å være tilknyttet HR-huset. Da kunne jeg få tilgang til maler, fag-materiale og ikke minst faglig sparring.

Etter Bulk gikk Tone videre til et annet oppdrag for HR-huset i Statnett. Her kom hun inn i en proff HR-organisasjon og fikk brynet seg på en rekke ulike områder og gjorde en kjempejobb. Tone ble i Statnett i 1,5 år.

Kringstad Tone 2

“Å velge konsulentrollen har vært viktig for min karriere”

- Tone Kringstad, HR-sjef forretningsområdet Anlegg i Veidekke Infrastruktur

- Det å være tilknyttet HR-huset ga meg muligheten til å prøve meg i nye settinger. Det å bruke kompetansen inn i ulike roller har vært nyttig og viktig.
- Å være utleid, men samtidig være tilknyttet et nettverk, gir trygghet, og fleksibilitet til å prøve ut litt forskjellig og det gir rom til å finne ut «hva man skal bli når man blir stor».

Vi skal jobbe veldig lenge og for meg var det viktig i denne perioden å benytte anledningen til å sanke noen erfaringer før jeg staket ut kursen videre, sier Tone.

Bratt læringskurve

Da den rette muligheten dukket opp i 2018 var tiden inne og Tone tok steget inn i en fast jobb igjen. Her fikk hun en bratt læringskurve med masse spennende utfordringer som HR Forretnings partner i Veidekke. Allerede i 2019 ble hun konstituert som HR Direktør Anlegg, og i dag er hun HR-sjef for Anlegg i Veidekke Infrastruktur.

Tone liker utfordringer og ansvar, og i Veidekke har hun fått begge deler fra dag én. Her har hun fått oppleve at det er enkelt og velkomment å ta tak i både forbedringsarbeid, prosesser og at det er mulig å få til mye.

- Det er sterk satsning på ledelse i Veidekke og jeg jobber med lederutvikling og teamutvikling på alle nivåer i organisasjonen.
- De ulike nivåene krever at både tilnærmingsstil og verktøy må tilpasses.
- Jeg liker at jobbhverdagen preges av et stort spenn– fra store strategiske veivalg og helt ned til det operative.

Årets HR-medarbeider

I januar vant hun altså utmerkelsen «Årets HR-medarbeider» i kåringen The Hunt 2022!

Hennes arbeidsgiver beskriver henne som selve navet i arbeidet med å videreutvikle deres tillitsbaserte og involverende kultur og ledelse på alle nivåer. Hun beskrives også som uredd, energisk og inspirerende - og gjennom sin lederstil er hun en tydelig rollemodell som setter retning og skaper gjennomføringskraft i hele organisasjonen.

Selv sier hun at utmerkelsen var overveldende og veldig hyggelig.

- Denne prisen er en anerkjennelse av flere. Man blir aldri god alene.
- Jeg er spesielt glad for at det blir trukket frem at jeg er god til å spille andre gode, det gjør meg stolt og det gir meg stor motivasjon.

NR 1

“Denne prisen er en anerkjennelse av flere. Man blir aldri god alene.”

- Tone Kringstad, HR-sjef forretningsområdet Anlegg i Veidekke Infrastruktur

Mennesker som jobb og hobby

Tone har ikke noe klart svar på hvilke ambisjoner hun har på egne vegne.

- Jeg jobber med hobbyen min og er interessert i mennesker og i å utvikle mennesker. Mitt engasjement ligger i å spille både Veidekke og folka best mulig.
- Min ambisjon er å være en god rådgiver for forretningen, og hjelpe ledergruppen og direktøren til å rigge oss for fremtiden.

Videre ønsker Tone å bygge kompetansen sin enda mer i forhold til strategi og fremtidens organisasjonsformer, og hun ser som en av sine oppgaver å få organisasjonen til å evne og tilpasse seg endringer i enda større grad.

-Fremtiden krever mindre rigide organisasjonsformer. Vi kan ikke sitte stille i båten - men vi må tørre å kaste oss på og tørre å feile, mener Tone.
-Det handler om å hele tiden bli kneppet bedre og å samhandle enda mer.

Når vi spør det umulige spørsmålet om hvilken jobb i karrieren som har vært den som har satt mest spor så langt, blir det for vanskelig å svare for Tone. Alle jobber har på hver sin måte betydd mye for henne og vært viktig for hennes utvikling.

- Jeg blir glad i alle arbeidsgiverne mine – og jeg blir så glad i menneskene.

- Jeg har jevnlig kontakt med tidligere kollegaer fra alle tidligere arbeidsgivere fortsatt, avslutter Tone med et smil.

Vi i HR-huset gratulerer så mye med fortjent utmerkelse og vi gleder oss til å følge og "heie på" den spennende karrierereisen hennes videre.

Vi tar gjerne kontakt med deg!

Takk for henvendelsen din. Du vil høre fra oss så snart som mulig.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din, analysere trafikken vår og for markedsføringsformål.

Preferansesenter for personvern

Når du besøker våre nettsider plasseres en informasjonskapsel, også kalt cookie, i din nettleser. Du kan lese mer om de ulike formål under og velge hva du ønsker at godta. Les mer i vår personvernklæring.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.

No cookies in this category