Internship i HR-huset: Ambisjoner, erfaringer og veien videre

HR-huset er et spennende sted for internship, og vi har snakket med to av våre dyktige interns, Rajae El Khamlichi-Johansen og Even Steen. De deler sine tanker om hvorfor de ønsket å være en del av HR-huset, hva de håper å få ut av internship-perioden, og hvilke ambisjoner de har for fremtiden.

  • Hjem
  • Nyheter
  • Internship i HR-huset: Ambisjoner, erfaringer og veien videre
42 EC94 AA 8 A8 C 43 D9 8739 3 D502 C329364

Nok en gang kan vi sende to kommende HR-stjerner videre på nye eventyr. Vi har hatt gleden av å ha Rajae El Khamlichi-Johansen og Even Steen i internship program hos oss siden mars. Begge tar en Bachelor på Kristiania - Even i HR, Organisasjonspsykolog og Ledelse og Rajae i HR og personalledelse.

Personlig og faglig utvikling


Hvorfor ville du være intern i nettopp HR-huset?

Rajae: “Jeg ønsket å tilegne meg verdifull arbeidserfaring innen HR-faget og utvikle meg både personlig og profesjonelt. Jeg valgte spesifikt HR-huset fordi det er en bedrift som er spesialisert på HR-oppgaver, noe som gir meg en unik mulighet til å få dyp innsikt og forståelse for disse oppgavene.”

Even: “Om man vil bli den beste versjonen av seg selv, må man leke med de beste. Jeg opplevde at HR-huset hadde et veldig sterkt renommé, og organisasjonens verdier står i tråd med mine egne. Jeg liker spesielt godt utsagnet, ‘fast i sak, myk i form,’ som jeg har både hørt og opplevd i HR-husets rådgivningsavdeling.”


Hva håpte du å få ut av internship-perioden?

Rajae: “Mitt ønske var kunnskap om hvordan HR-oppgaver utføres i praksis, noe som vil gi meg klarhet i hvilken retning jeg ønsker å ta i fremtiden. Dette vil også styrke mine muligheter til å få en jobb innen HR etter endt bachelorstudium. I tillegg vil det gi meg praktisk erfaring som er uvurderlig for min karriereutvikling.”

Even: “Jeg ønsket å få en bred oversikt over fagfeltet jeg er under utdanning til. Jeg vil kjenne på hvordan det er å være fulltidsansatt i en HR-relatert jobb. Det å få plass i en rådgivningsavdeling gir rom for stor bredde av tematikker relevant for HR.


ASV HR Huset situasjoner web 08

“Mitt mål er å bidra til en mangfoldig og inkluderende arbeidskultur. Jeg ønsker å påvirke fremtidens arbeidsliv positivt ved å sette fokus på diversitet og inkludering”

- Rajae El Khamlichi-Johansen, student og intern i HR-huset

Påvirkning og karrierepåfyll

Hvilke prosjekter og fagområder har du jobbet med i denne perioden?

Rajae: "Jeg har jobbet innen fagområdet ‘HR for Hire,’ som hovedsaklig handler om bemanning av HR-konsulenter til ulike oppdrag. Jeg har fått erfaring med å lage annonser, screening av kandidater, gjennomføre intervjuer og matche aktuelle kandidater til oppdrag hos kunder.”

Even: “Mitt hovedprosjekt har omhandlet kompetansebank, rettet mot fagfeltet lederutvikling. Jeg har fått være delaktig i planlegging og fasilitering av teamutvikling, lederutvikling. Jeg har også fått innblikk i omstilling/nedbemanningsprosesser, spesielt sett i lys av de nye reglene som påvirker konsern med tanke på fortrinnsrett som trådte i kraft i overgangen til 2024.”


Hva er ditt inntrykk av HR-huset og internship-programmet?

Rajae: “Svært positivt! Jeg har tilegnet meg mye verdifull arbeidserfaring innen HR-faget og blitt kjent med hyggelige kolleger. Jeg har også fått mye veiledning og råd som jeg vil ta med meg videre i karrieren."

Even: “Etter en god, dyp og ryddig rekrutteringsprosess hadde jeg høye forventninger til min tid i HR-huset, og jeg opplever at det har blitt møtt og overgått. Jeg har fått vært med på mer enn jeg ville forestilt meg og følt at mine bidrag og sparringer blir hørt.”

ASV HR Huset situasjoner web 09

“Bærekraftige selskaper skaper verdi over tid, og vi må se lenger frem enn et kvartal om gangen for den totale verdiskapningen.”

- Even Steen, Student og Intern i HR-huset

Missions og ambisjoner

Hvilke ambisjoner har du videre og hvilke områder innenfor HR ønsker du å jobbe med?

Rajae: “Jeg ønsker å jobbe tett med mennesker og kunne tenke meg å fokusere på lederutvikling, organisasjonsutvikling, coaching og veiledning. Jeg er også interessert i å spesialisere meg innen arbeidsrett, som jeg finner både spennende og meningsfylt.”

Even: "Jeg trives best når min rolle handler om å spille andre gode. Jeg ser meg selv strekke mot HR-generalistrolle da jeg liker å forstå litt av alt, og etter hvert HRBP/lederstøtte-rolle da jeg har en sterk interesse for forretningsutvikling, sett fra et HR-perspektiv.”

Hva er dine store «missions» og mål med ditt virke i arbeidslivet?

Rajae: "Mitt mål er å bidra til en mangfoldig og inkluderende arbeidskultur. Jeg ønsker å påvirke fremtidens arbeidsliv positivt ved å sette fokus på diversitet og inkludering. Jeg vil jobbe for å skape et arbeidsmiljø hvor alle føler seg verdsatt og respektert, og hvor det legges til rette for personlig og profesjonell vekst for alle ansatte. Mitt fotavtrykk skal være å fremme en arbeidsplass der mangfold og likestilling er en selvfølge, og hvor medarbeiderne trives og yter sitt beste."

Even: “Jeg vil sette på prøve min tanke om at hvis vi behandler folk bra, vil det se godt ut på bunnlinjen. Bærekraftige selskaper skaper verdi over tid, og vi må se lengre frem enn et kvartal om gangen for den totale verdiskapningen.”

Takk for en inspirerende periode, Rajae og Even! Vi elsker engasjementet og ambisjonene dere har innen HR-faget. Vi ser frem til å følge karriereveiene deres i fremtiden!

Vi tar gjerne kontakt med deg!

Takk for henvendelsen din. Du vil høre fra oss så snart som mulig.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din, analysere trafikken vår og for markedsføringsformål.

Preferansesenter for personvern

Når du besøker våre nettsider plasseres en informasjonskapsel, også kalt cookie, i din nettleser. Du kan lese mer om de ulike formål under og velge hva du ønsker at godta. Les mer i vår personvernklæring.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.

No cookies in this category