Nyttige tips i endring og omstillings prosesser

Vi har sammen med våre kunder gjennomført mange vellykkede endrings og omstillingsprosjekter. Vår erfaring er at du fortsatt kan være en god arbeidsgiver selv om du må nedbemanne.

  • Hjem
  • Nyheter
  • Nyttige tips i endring og omstillings prosesser
ASV HR Huset situasjoner web 16

Her får du noen helt konkrete tips som kan være nyttige om du skal i gang med en slik prosess.

Bruk tid på planleggingsfasen

En endringsreise må planlegges for alle: Bedriftens behov, de som blir berørt og de som blir igjen. Tiden fra en endrings- og omstillings prosess blir kjent til den er gjennomført er en krevende periode, og god planlegging er derfor viktig for å sikre effektiv fremdrift til det beste for driften og de involverte.

Legg vekt på tett involvering, drøftinger og godt samarbeid med tillitsvalgte, fagforeninger og verneombud. Smidig dialog er viktig og gode forberedelser og planlegging kan sette en god ramme for dette viktige samarbeidet.

Kommuniser tydelig

Vær transparent og ærlig- og sørg for å ha et saklig og konkret rasjonale og presenter et klart bilde av hvordan den fremtidige organisasjonsstrukturen skal se ut og hvilke konsekvenser dette vil få. Det skaper nødvendig tillit og troverdighet.

Vær konkret og skap forutsigbarhet ved å gi hyppig og mye informasjon. Selv når du ikke har noe nytt å informere om er det viktig at du er til stede, det skaper trygghet i en svært usikker situasjon. Utvis tydelig lederskap, vær åpen og god på å kommunisere.

Ivareta alle parter godt

Forbered og tren ledere i endringsreisen slik at de er godt rustet og vær en god mentor for disse. Ta utgangspunkt i medarbeidernes ståsted og prøv å stå i deres sko. I det ligger det å anerkjenne at vi er ulike mennesker og reagerer ulikt og har ulike behov i en slik prosess. Som vi bruker å si her i HR-huset: på seg selv kjenner man ingen andre.

For å komme i riktig posisjon, opptre ærlig og ryddig, skape trygghet og tillit, kan det være nødvendig å hente inn eksperter. Ta kontakt med oss i HR-huset ved behov, vi er klare for å bistå deg.

Jeg ønsker en prat om endring og omstilling

Takk for henvendelsen din. Du vil høre fra oss så snart som mulig.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din, analysere trafikken vår og for markedsføringsformål.

Preferansesenter for personvern

Når du besøker våre nettsider plasseres en informasjonskapsel, også kalt cookie, i din nettleser. Du kan lese mer om de ulike formål under og velge hva du ønsker at godta. Les mer i vår personvernklæring.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.

No cookies in this category