Frokostmøte | Fremtidens kompetanse og kampen om talentene

Mange virksomheter opplever i dag at de har et stort vekstpotensial, men at veksten hemmes på grunn av vanskeligheter med å finne riktige kandidater i arbeidsmarkedet. Vi er i en situasjon hvor kampen om talentene har hardnet til og hvor det er en reell mangel på mennesker innen en rekke kompetanseområder.   

Vår påstand er at kompetansen vi trenger ofte finnes inhouse. Vi mangler imidlertid verktøyene og metodene for å identifisere kunnskapen, talentene og potensialet som ligger i eksisterende organisasjon. For å lykkes i fremtiden og for å sikre konkurransekraften vil det være avgjørende at denne kompetansen systematisk kartlegges, forvaltes og videreutvikles.

Velkommen til Frokostmøte hvor vi sammen med våre to dyktige foredragsholdere, Anita Krohn Traaseth og Steinar Evensen, vil se inn i glasskulen og gi dere noen konkrete tips til hvordan vi kan få dette arbeidet høyere opp på agendaen.

Engin akyurt vo1 J60c Qd X8 unsplash

DEL 1 | Strategisk rekruttering og kompetanseutvikling som kritisk suksessfaktor

Foredragsholder: Steinar Evensen

Steinar vil sette fokus på:


  • Internasjonale trender, hvor er vi på vei?
  • Hva er soft skills og hvordan kan vi identifisere dem?
  • Hva er årsaken til det økte fokuset på reskill og upskill?
  • Hvordan kan vi jobbe innsiktsbasert med dette arbeidet?
Steinar Evensen bilde1

BIO: Steinar Evensen har mer enn 30 års erfaring som leder innen HR og teknologi. Via sitt internasjonale virke og store nettverk er han tett på globale trender og utvikling innen HR Tech.

Som gründer står han bak selskapene Conexus (Norges ledende selskap innen datainnsamling og analyse for norsk skole), Epitome Global (etablert i Singapore og med over 2 millioner brukere) og Xelfer (etablert i Nederland med store kunder innen omstilling og rekruttering). Dette er alle selskaper som har gått i front innen «people analytics» og talentutvikling.

Steinar har erfaring fra en rekke styrer nasjonalt og internasjonalt og har også vært engasjert i en 20% stilling som R&D Industri Expert for Universitetet i Sørøst-Norge.

Steinar er spesielt opptatt av hvordan vi identifiserer og utvikler talentene i vår organisasjon.

DEL 2 | Erfaringer fra operativt lederskap og de viktigste fokusområdene for å lykkes

Foredragsholder: Anita Krohn Traaseth

Anita vil sette fokus på:


• Hvilke elementer vil være viktige for fremtidige ledere
• Hvilken type lederskap trenger vi
• Hvorfor HR må ha plass rundt bordet i ledergruppen for å lykkes med dette arbeidet.
• Hvorfor må vi lede mer og administrere mindre for å oppnå resultater
• 10 kjerneoppgaver for en leder inn i fremtiden

Bilde AKT

(foto: Agnete Brun)


BIO: Anita Krohn Traaseth er en norsk næringslivsleder med mer enn 20-års erfaring fra privat og offentlig sektor. Siden 2019 har hun jobbet som rådgiver og styremedlem for EU-kommisjonen med opprettelsen av «Innovasjon Europa» (EIC) og har ledet regjeringens utvalg for innovasjon og vekst i grøntsektoren 2035. Hun er tidligere administrerende direktør i Innovasjon Norge (2014-2019) og ble den første kvinnelige administrerende direktør i Hewlett-Packard Norge i 2012. Hun startet sin arbeidskarriere som trainee i IBM Norge i 1996.

Anita er styreleder og styremedlem i flere selskap, deriblant StartUp Norway, Bocuse d’Or Norway, Norway Summit, Det Stavangerske Dampskibsselskap, Qvisten Animation med flere.

I 2018 ble Anita rangert som en av topp 50 globale forretningstenkere av Thinkers50 Radar, og rangert blant topp 50 mest inspirerende kvinner i European Tech i 2015 og 2016. I 2012 mottok hun Oda-prisen for beste kvinnelige leder i IT-bransjen i Norge.


Praktisk informasjon:
Pris:
Gratis
Tid:
Onsdag 19. oktober 08:30-11:00
Sted:
Litteraturhuset i Wergelandsveien 29 (du finner oss i lokalet som heter Amalie Skram)

No show fee: 500 kroner


Jeg har spørsmål angående Frokostmøtet

Takk for henvendelsen din. Du vil høre fra oss så snart som mulig.

Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre opplevelsen din, analysere trafikken vår og for markedsføringsformål.

Preferansesenter for personvern

Når du besøker våre nettsider plasseres en informasjonskapsel, også kalt cookie, i din nettleser. Du kan lese mer om de ulike formål under og velge hva du ønsker at godta. Les mer i vår personvernklæring.

Informasjonskapsler som nettstedet ikke kan fungere skikkelig uten. Dette inkluderer informasjonskapsler for tilgang til sikre områder og CSRF-sikkerhet. Vær oppmerksom på at Crafts (CMS) standard informasjonskapsler ikke samler inn personlig eller sensitiv informasjon.

Statistiske informasjonskapsler hjelper oss å forstå hvordan besøkende bruker nettstedet ved å samle inn og rapportere informasjon anonymt.

Markedsføringskapsler brukes til å spore besøkende på tvers av nettsteder. Hensikten er å vise annonser som er relevante og engasjerende for den enkelte bruker og dermed mer verdifulle for utgivere og tredjepartsannonsører.

No cookies in this category